2011. október 19., szerda

Folyékony kesztyű

Beköszöntött az igazi ősz és vele együtt a hideg, fagyos időjárás. Bőrünk ilyenkor hajlamos a kiszáradásra. A száraz bőr viszket, kipirosodik és hámlik, ha nem kap megfelelő kezelést ez az állapot súlyosbodhat is kialakulnak különböző bőrbetegségek ( ekcéma, allergiás dermatitisz). A sérült bőr védtelen a vírusokkal és baktériumokkal szemben is, a mindennapokban használt kémiai anyagok (parfüm, krémek, mosószerek) is súlyos irritációt okozhatnak.

Az ekcéma a bőr felszíni gyulladása amely viszketést, bőrpírt, hámlást, duzzanatot, hólyagosodást és nedvedző sebeket okoz. Ilyen esetben már mindenképpen bőrgyógyászt kell felkeresni, speciális krémért ami biztosan nem irritálja tovább az érzékeny területet. A legtöbb széles körben kapható ápolókkal csak súlyosbíthatjuk a gyulladást, mert teli vannak illatanyagokkal és más allergén összetevőkkel. (sajnos legtöbb esetben a "sensitiv"-ek is)

Enyhébb esetekben vagy megelőzésképpen használhatjuk az Excipial termékeit.  A bőrgyógyászom ajánlotta ezt a termékcsaládot, ezen belül is a kézkrémeket. Sajnos Nekem a kezem tud borzalmasan kinézni, minden télen megküzdök ezzel. Ugye hiába a szép manikűr és körömlakk ha csúnya, repedezett a kezünk!

Ez a krém mindent tud ami segít , hidratál, viszketés csillapító, gyulladáscsökkentő, baktériumellenes hatású. A zöld, nappal használatos krémnek egy hátránya van, hogy szerintem kefejezetten büdös, amúgy maradéktalanul felszívódik és tényleg sokáig vízálló. Nekem kb. egy hét alatt rendbe hozta a kezeimet.
Patikában kapható kb. 1700 ft darabja.

Csodakrém
Van még egy csodaszerem ilyen problémára, ezt a természetgyógyásztól szoktam hozni, ők készítik, de azt sajnos nem tudom pontosan miből. Ha jól gondolom az alapja zsíros körömvirágkrém lehet meg tesznek bele vitamin és olaj kapszulákat. Legközelebb meg szeretném nézni hogyan készül.

Végül néhány jó tanács Mindenkinek télre!

1. A kádban való néha „órákig” tartó forró fürdések helyett a gyorsabb tusolást
kell elônybe részesíteni. Be kell érni napi egyszeri zuhanyozással. Hidratá-
ló fürdetôket, tusfürdô, szappan javasolt elônybe részesíteni, az illatos aroma-tengerek helyett.
A fürdéskor használt habfürdôk akár a 20%-t is kioldhatják a bôr normál zsírtartalmának.
2. Dörzsölés helyett a testünk óvatos törölgetése, itatása javasolt fürdés után
3. A hidratáló és saját nedvességtartalmának elpárolgását gátló anyagot tartalmazó krémek, testápolók szintén segítenek a bôr egészségesen tartásában.
4. Ugyancsak fontos a megfelelô mennyiségû folyadék fogyasztása. Az ételek
közül a halak, bizonyos növényi olajok (pl.ligetszépe) fogyasztása szintén táplálja száraz bôrünket. (A változatos és vegyes táplálkozásnál szerintem nincs
jobb, és nemcsak a bôrünk, hanem a gyomrunk szempontjából is.)
5. Szobánkban használjunk párásítót. (A párásító tisztántartása legalább oly fontos mint a hatása, nehogy bizonyos gombák, baktériumok elszaporodjanak a
párásító vízében.)
6. Hordjunk pamut ruhákat! A gyapjú ugyan jó meleg, de irritálhatja a bôrt.
7. Kezünket naponta többször ápoljuk kézvédô krémekkel, mivel a hideg,
a fûtés a házimunka ekcémát okozhat gyorsan a száradó bôrünkön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése