2011. október 26., szerda

Őszi hangulat

Már napok óta ez a szürke, borongós őszi idő van, amit Én személy szerint nem nagyon szeretek. Bár ennek az időszaknak is megvannak a szépségei. Nálam ilyenkor mindig előkerülnek a párologtatók a kis mécsesek és gyertyák. Ezeknek a fénye olyan meleg, családias hangulatot tud teremteni.



A párologtatáshoz különböző illóolajokat szoktam használni. A hangulatomtól, a lelki és egészségi állapotomtól függ, hogy éppen melyiket választom. Hiszen csak akkor lehetünk igazán szépek, ha a lelkünk is rendben van és ezt a boldogságot sugározzuk kifelé.
Pár olajat szeretnék nektek is ajánlani kifejetten az öszi és a téli időszakra, segítenek kikapcsolódni és az egészségetekre is jó hatással lehetnek.

Litsea cubeba (kubeba bors):  frissítő citrusos illatú, regenerálja az idegrendszert, pszichikailag stabilizál, erősíti a koncentráló képességet, fertőtlentő hatású

Szegfűszeg olaj:  fertőtlenítő, baktériumölő, közérzetjavító, nyugtató

Fahéj olaj: légúti megbetegedéseknél fertőtlenítő, oldja a görcsös köhögést, nyugtató hatású, erősíti az idegeket, segít megelőzni a légúti betegségek terjedését közösségben is

Narancs olaj:  frissítő, hangulatjavító, közömbösíti a kellemetlen szagokat

A szegfűszeg, fahéj és narancs olajat Én együtt használom mert így van igazán jó illatuk. A párologtatóba 2 csepp szegfűszeg 4 csepp fahéj és szintén 4 csepp narancs olajat teszek.

Nincs is ennél jobb egy fázós nap után, ezt még kiegészíthetjük egy jó meleg takaróval és egy bögre forró teával.

Jó pihenést Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése